Geld lenen kost geldHypothecaire lening

Geld lenen met een hypothecaire lening, dit is een lening welke wordt afgesloten door iemand die van plan is om een eigen huis te kopen. Een hypothecaire lening maakt het mogelijk om een groot geldbedrag te lenen tegen een lage rente welke over een lange termijn terugbetaald kan worden. In de meeste gevallen bedraagt de looptijd van een hypothecaire lening dan ook tussen de 20 en 30 jaar. De tijd dat u als potentiële kredietnemer slechts één keuze had wat een hypothecaire lening betreft is voorgoed verleden tijd. Naast de klassieke hypothecaire lening zijn er vandaag de dag nog verschillende andere hypothecaire leningen op de markt die stuk voor stuk beschikken over andere voorwaarden.

Neem nu bijvoorbeeld de aflossingsvrije hypotheek. In tegenstelling tot bij een normale hypothecaire lening wordt er bij een aflossingsvrije hypotheek zoals de naam reeds doet vermoeden niet van het geleende bedrag afgelost. De kosten die u maandelijks dient te betalen bestaat dan ook enkel en alleen uit rente. Op de datum waarop de hypothecaire lening afloopt dient dan het volledige openstaande bedrag in één keer te worden afgelost. Het feit dat er niet van het geleende bedrag wordt afbetaald zorgt er voor dat u gedurende de volledige looptijd van uw krediet kunt genieten van een zo optimaal mogelijk fiscaal voordeel.

Alvorens een hypothecaire lening af te sluiten dient u er zich goed van bewust te zijn dat het uw leven zeer aanzienlijk zal beïnvloeden. Zaken die u voorheen nog heel eenvoudig aan kon kopen worden nu plots een stuk lastiger omdat u maandelijks een groot bedrag vrij dient te houden voor het afbetalen van uw hypothecaire lening. Hou er tot slot ook rekening mee dat u de bank bij het aanvragen van een hypothecaire lening de nodige zekerheden zult moeten verstrekken. Alleen wanneer de bank bijna 100 procent zeker is dat u door uw inkomen en andere financiële bezittingen aan de kredietvoorwaarden van uw hypothecaire lening kunt voldoen zal er u een hypotheek toegekend worden. Is dat niet het geval, dan zal uw aanvraag helaas geweigerd worden.

 

Leningen vergelijken

Vergelijk de voordeligste leningen op internet
met de laagste rente percentages.

DFS

4,8% rente Geld lenen bij DFS >

4,8% rente Geld lenen bij Leningvisie >

Freo

5.0% rente Geld lenen bij Freo >

Directa

5,2% rente Geld lenen bij Directa >

Afab

5,2% rente Geld lenen bij Afab >

Copyright 2011 - 2012 Direct geld lenen | Contact