Geld lenen kost geldLenen voor een huis

Alvorens geld te lenen voor een huis dient u zichzelf enkele vragen te stellen. Allereerst is er de vraag of u wel over voldoende financiƫle middelen beschikt om een hypothecaire lening af te sluiten. U dient er hierbij rekening mee te houden dat uw situatie vanaf het ogenblik dat u een dergelijke, toch wel zware lening afsluit er helemaal anders uit zal komen te zien. Zaken die u voordien zeer eenvoudig kon kopen worden nu opeens een stuk lastiger. Wanneer u over een inkomen van 2000 euro beschikt zult u het bedrag van uw hypothecaire lening immers moeten aftrekken. Wanneer u dan te maken heeft met een maandelijkse afbetaling van 1000 euro houdt u nog slechts 1000 euro over om aan alle andere kosten te kunnen voldoen.

Wanneer u er zeker van bent dat u geld wenst te lenen voor een huis gaat u naar de bank met de vraag om een hypothecaire lening af te sluiten. U dient hiervoor het bedrag en de looptijd op te geven, maar verder zult u ook een keuze moeten maken uit de verschillende vormen van hypothecaire leningen. Kiest u voor een klassieke hypothecaire lening, of gaat u voor een aflossingsvrije hypotheken? Zorg er voor dat u voldoende op de hoogte bent van de inhoud van de voorwaarden welke aan al deze verschillende hypotheekvormen verbonden zijn zodat u weet waaraan u begint. Het afsluiten van een hypothecaire lening is een belangrijke stap in uw leven, dus wees er zeker van dat u voldoende bent ingelicht.

Heel wat mensen zijn vandaag de dag ook op zoek naar een mogelijkheid om geld te lenen voor een huis zonder BKR toetsing. In principe zou dit mogelijk moeten kunnen zijn, maar in de praktijk is het bijzonder lastig om dit te kunnen bekomen. Er zijn kredietinstellingen die dergelijke BKR hypotheken verstrekken, maar deze zijn behoorlijk duur, en zullen net als een bank de absolute zekerheid willen dat u aan de kredietvoorwaarden van de hypothecaire lening kunt voldoen.

 

Leningen vergelijken

Vergelijk de voordeligste leningen op internet
met de laagste rente percentages.

DFS

4,8% rente Geld lenen bij DFS >

4,8% rente Geld lenen bij Leningvisie >

Freo

5.0% rente Geld lenen bij Freo >

Directa

5,2% rente Geld lenen bij Directa >

Afab

5,2% rente Geld lenen bij Afab >

Copyright 2011 - 2012 Direct geld lenen | Contact