Geld lenen kost geldPersoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een standaard lening op afbetaling. Bij een persoonlijke lening leent u een bepaald bedrag welke in één keer op uw rekening wordt gestort. Het afbetalen van een persoonlijke lening vindt plaats door een maandelijkse aflossing. Het bedrag dat u iedere maand dient te betalen bestaat in dat geval uit een stukje van het door u geleende bedrag, maar ook uit de rente die op het krediet in rekening wordt gebracht. Heel wat mensen vinden een persoonlijke lening interessant omdat men vanaf het afsluiten perfect op de hoogte is van het verloop van de lening. Op deze manier kunt u bij het afsluiten van een persoonlijke lening eigenlijk nooit voor vervelende verrassingen komen te staan.

Het vast verloop van een persoonlijke lening zorgt er niet alleen voor dat u perfect weet waaraan u begint, maar het is eveneens de voornaamste reden van de lage kostprijs. Een persoonlijke lening mag dan iets duurder zijn dan een hypothecaire lening, het is doorgaans aanzienlijk goedkoper dan een doorlopend krediet. U dient er wel rekening mee te houden dat iedere afwijking van de kredietvoorwaarden wordt bestraft. Ook wanneer u één keer uw afbetaling overslaat kan dit er voor zorgen dat u aanzienlijke kosten zult moeten betalen. Deze kosten heeft u dan bij flexibele kredietvormen zoals een doorlopend krediet niet.

Een persoonlijke lening is sinds jaar en dag het populairste krediet op de markt. Het maximum te lenen bedrag bij een persoonlijke lening is compleet afhankelijk van de kredietnemer, of beter gezegd de financiële situatie van de kredietnemer. Hoe meer gewicht u met andere woorden in de financiële weegschaal kunt leggen, des te meer u zult kunnen lenen.

Waarom een persoonlijke lening?

persoonlijke lening vooral de duidelijkheid die veel mensen aanspreekt. Deze ontstaat onder andere door het feit dat er met de kredietverstrekker goede afspraken kunnen worden gemaakt, waarin een aantal dingen worden vastgelegd. Bij het afsluiten van een persoonlijke lening wordt er van te voren bijvoorbeeld gekozen voor een bepaald bedrag dat er geleend zal gaan worden. Dit betekent dat het vanaf het begin direct duidelijk is hoeveel geld er beschikbaar zal komen. Dit bedrag kan tijdens de looptijd verder niet gemakkelijk meer veranderd worden. Daarnaast wordt er bij een persoonlijke lening een duidelijke looptijd en een vast rentepercentage afgesproken. Zo is het altijd goed duidelijk hoe lang de persoonlijke lening door zal blijven lopen en wat dat in de maand kost. Bovendien wordt er afgesproken hoeveel er per maand of per jaar wordt afgelost, zodat de lening aan het eind van de looptijd helemaal terugbetaald is en er geen restschuld kan ontstaan. De persoonlijke lening is op die manier een zeer duidelijke manier van lenen, waardoor er over het algemeen niet snel problemen ontstaan bij de mensen die er een afsluiten.

Toepassingen

Er bestaan verschillende toepassingen van een persoonlijke lening, al hebben ze over het algemeen wel een aantal dingen gemeen. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om deze manier van lenen te gebruiken voor een uitgave waarvan het vooraf duidelijk is wat de kosten zullen zijn. Een nieuwe auto, een keuken of wellicht een televisie zijn daarmee goede voorbeelden van een toepassing voor een persoonlijke lening. Aan de andere kant is het minder verstandig om deze manier van lenen te kiezen wanneer u een kostenpost tegemoet gaat waarvan u de grootte nog niet direct kent. De persoonlijke lening is daarmee vooral geschikt voor duidelijke uitgaven, die u op dit moment zelf niet kunt financieren.

 

Leningen vergelijken

Vergelijk de voordeligste leningen op internet
met de laagste rente percentages.

DFS

4,8% rente Geld lenen bij DFS >

4,8% rente Geld lenen bij Leningvisie >

Freo

5.0% rente Geld lenen bij Freo >

Directa

5,2% rente Geld lenen bij Directa >

Afab

5,2% rente Geld lenen bij Afab >

Copyright 2011 - 2012 Direct geld lenen | Contact