Geld lenen kost geldLening op afbetaling

Een lening op afbetaling is de vaakst voorkomende vorm van lenen. Zowel een persoonlijke lening als een doorlopend krediet als andere kredietvormen maken gebruik van dit principe. Het concept van een lening op afbetaling is eigenlijk zeer eenvoudig. Wanneer u een lening voor een bepaald bedrag heeft afgesloten krijgt u het bedrag in kwestie volledig op uw rekening gestort. Van zodra u het geld heeft ontvangen dient u echter te beginnen met een maandelijkse afbetaling van uw lening. De maandelijkse afbetaling bestaat enerzijds uit het af te lossen bedrag, en anderzijds uit de kosten die op de lening worden berekend.

Een lening op afbetaling hoeft echter niet altijd een vast verloop te kennen. Wanneer u kiest voor een persoonlijke lening is dat wel het geval, maar kiest u voor een doorlopend krediet, dan is er geen sprake van een vast verloop. U dient in dat geval wel nog steeds een maandelijkse afbetaling te doen, maar er wordt u als kredietnemer de mogelijkheid geboden om een eerder afgelost bedrag opnieuw op te vragen. Daarbij beschikt u bij een lening op afbetaling in de meeste gevallen ook over een vaste datum van afbetaling, maar ook dat is bij een doorlopend krediet niet het geval.

Bovenstaande toont aan dat een lening op afbetaling niet altijd volgens standaard voorwaarden dient te verlopen. Er zijn kredieten die dit doen zoals de persoonlijke lening, maar ook voor wie nood heeft aan flexibele voorwaarden kan een lening op afbetaling onder de vorm van een doorlopend krediet de uitweg bieden. Als laatste dient u er ook nog rekening mee te houden dat er verschillende rentes aangerekend kunnen worden op een lening op afbetaling. Denk hierbij aan een vaste, maar ook aan een variabele rente. De keuze van de rente zal grotendeels ook bepalend zijn voor de kostprijs van uw lening op afbetaling.

 

Leningen vergelijken

Vergelijk de voordeligste leningen op internet
met de laagste rente percentages.

DFS

4,8% rente Geld lenen bij DFS >

4,8% rente Geld lenen bij Leningvisie >

Freo

5.0% rente Geld lenen bij Freo >

Directa

5,2% rente Geld lenen bij Directa >

Afab

5,2% rente Geld lenen bij Afab >

Copyright 2011 - 2012 Direct geld lenen | Contact