Geld lenen kost geldDoorlopend krediet

Met een doorlopend krediet is het mogelijk om net wat meer geld achter de hand te houden, waardoor eventuele tegenslagen gemakkelijker opgevangen kunnen worden. Wat veel mensen niet weten is dat ze vaak al standaard een doorlopend krediet afgesloten hebben. Iedereen met een bankrekening waarbij het mogelijk is om rood te staan kan er namelijk gebruik van maken. Dit maakt meteen duidelijk hoe eenvoudig deze manier van lenen werkt, waardoor het niet nodig is om er over na te denken als iets dat bijvoorbeeld heel complex in elkaar zit. Een doorlopend krediet is als het ware niets anders dan een buffer om financiĆ«le tegenslagen het hoofd te bieden, zodat ze niet direct voor problemen kunnen zorgen of u met een dure lening op kunnen zadelen waar u niet zomaar vanaf bent. 

Een hoop flexibiliteit

Het meest belangrijke aspect van het doorlopend krediet is de grote mate van flexibiliteit. Anders dan bij een persoonlijke lening staat er van te voren eigenlijk nog helemaal niets vast. Dit komt onder andere door het feit dat het aan het begin niet duidelijk is hoeveel u uiteindelijk daadwerkelijk zult lenen. Een doorlopend krediet werkt namelijk met een maximaal te lenen bedrag, waarbinnen u zelf kunt bepalen hoeveel geld u daarvan op wilt nemen. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld de helft te lenen wanneer het even wat minder gaat en dit in betere tijden weer voor een groot deel af te lossen. De bedragen die binnen het doorlopend krediet worden afgelost mogen vervolgens ook weer gewoon worden opgenomen, waardoor er als het ware een potje geld ter beschikking is gekomen, waar af en toe wat uitgehaald kan worden. Naast het te lenen bedrag is ook de rente vaak variabel, net als de looptijd. Het doorlopend krediet kan een zeer lange tijd worden aangehouden en tussendoor bijvoorbeeld meerdere keren worden afgelost.

Doorlopend krediet: variabele kosten

Met een doorlopend krediet betaalt u alleen voor het geld dat u ook daadwerkelijk op heeft genomen. Dit betekent dat het maximaal te lenen bedrag niet gekoppeld is aan de kosten, maar dat het opgenomen bedrag dit is. Door tussentijds af te lossen kunt u de kosten dus gemakkelijk drukken, aangezien er geen boete ontstaat zodra u tussendoor aflossingen wilt doen. Het doorlopend krediet is daarmee ontzettend flexibel en maakt het mogelijk af en toe wat extra geld op te nemen, of de kosten juist te drukken met een aflossing.

 

Leningen vergelijken

Vergelijk de voordeligste leningen op internet
met de laagste rente percentages.

DFS

4,8% rente Geld lenen bij DFS >

4,8% rente Geld lenen bij Leningvisie >

Freo

5.0% rente Geld lenen bij Freo >

Directa

5,2% rente Geld lenen bij Directa >

Afab

5,2% rente Geld lenen bij Afab >

Copyright 2011 - 2012 Direct geld lenen | Contact