Geld lenen kost geldHoeveel kan ik lenen?

Wie een lening af wil sluiten zal zich in eerste instantie de vraag moeten stellen hoeveel geld hij kan lenen. Hoeveel u kunt lenen is afhankelijk van verschillende factoren. De meeste mensen denken dat enkel en alleen het inkomen hier een belangrijke rol in speelt, maar dat is absoluut niet het geval. Hoeveel u kunt lenen is natuurlijk wel voor een stukje afhankelijk van uw inkomen, maar er kan ook gekeken worden naar andere financiële waarborgen zoals spaargeld of beleggingen. Wist u bijvoorbeeld dat het perfect mogelijk is om een lening af te sluiten door middel van een stukje uit uw effectenportefeuille?

Wanneer u enkel en alleen kunt lenen aan de hand van uw inkomen, en dus met andere woorden niet over spaargeld of beleggingen beschikt zijn uw inkomsten natuurlijk wel van belang. Zeker wanneer het om een hypothecaire lening gaat dient u er rekening mee te houden dat de bank ten allen tijde zal eisen dat er een bepaald minimumbedrag van uw inkomen overblijft. Met dat minimumbedrag dient u te kunnen voldoen aan de kosten van het dagelijks leven alsook aan de afbetaling van eventuele reeds lopende leningen. Wanneer u over een spaarplan beschikt waar maandelijks een bepaald bedrag voor dient te worden betaald dient u ook hier rekening mee te houden.

Wanneer u wel over spaargeld beschikt kan dat het bedrag dat u kunt lenen aanzienlijk beïnvloeden. Het is namelijk mogelijk om (een stukje van) uw spaargeld te bevriezen waardoor u deze als waarborg voor de afbetaling van uw lening kunt geven. Zoals u kunt zien is hoeveel u kunt lenen sterk afhankelijk van uw financieel vermogen, en niet alleen van uw inkomen zoals de meeste mensen denken.

 

Leningen vergelijken

Vergelijk de voordeligste leningen op internet
met de laagste rente percentages.

DFS

4,8% rente Geld lenen bij DFS >

4,8% rente Geld lenen bij Leningvisie >

Freo

5.0% rente Geld lenen bij Freo >

Directa

5,2% rente Geld lenen bij Directa >

Afab

5,2% rente Geld lenen bij Afab >

Copyright 2011 - 2012 Direct geld lenen | Contact