Geld lenen kost geldGoedkoop lenen

Mensen stellen zich anno 2011 vaak de vraag of er wel nog zoiets bestaat als goedkoop lenen. Helaas staat goedkoop lenen voor veel potentiĆ«le kredietnemers nog steeds gelijk aan gratis lenen, en dat is inderdaad iets wat niet mogelijk is. Hoe we het ook draaien of keren, geld lenen kost altijd geld. Goedkoop lenen is dan ook vooral een kwestie van de verschillende mogelijkheden tegenover elkaar af te wegen om op die manier het  interessantste krediet over te houden. Bij uw zoektocht wordt het wel aangeraden niet alleen rekening te houden met de prijs, maar ook met de voorwaarden die aan het krediet in kwestie verbonden zijn.

Neem nu bijvoorbeeld een hypothecaire lening. Een zogenaamde uitgeklede hypotheek zal op vlak van prijs sowieso aanzienlijk goedkoper zijn dan de andere beschikbare hypothecaire leningen, maar daarbij dient u er wel rekening mee te houden dat u geen enkel uitstel van betaling kunt krijgen, dat u doorgaans niet kunt rekenen op een overlijdensrisicoverzekering, etc. Dit toont aan hoe belangrijk het is dat u, hoe goedkoop de lening ook mag zijn, altijd rekening dient te houden met de voorwaarden. Doet u dit niet, dan heeft u op het eerste zicht misschien wel goedkoop geleend, maar kan dat er gedurende de looptijd van uw krediet helemaal anders uit gaan zien...

Hou tijdens uw zoektocht naar goedkoop lenen ook rekening met de manier waarop de rente op uw krediet wordt berekend. We onderscheiden twee verschillende vormen van rente, namelijk de vaste en de variabele rente. Een vaste rente blijft zoals de naam reeds doet vermoeden gedurende de volledige looptijd van het krediet gelijk. Dit wil zeggen dat u niet voor vervelende verrassingen kunt komen te staan, maar u heeft ook geen enkele kans op een lagere rente. Wanneer u dit wel wenst dient u te kiezen voor een krediet met een variabele rente, maar let op, bij een variabele rente kan de rente niet alleen dalen, maar ook stijgen. Een stijging van de rente kan er voor zorgen dat uw krediet opeens een stuk duurder wordt dan u had verwacht.

 

Leningen vergelijken

Vergelijk de voordeligste leningen op internet
met de laagste rente percentages.

DFS

4,8% rente Geld lenen bij DFS >

4,8% rente Geld lenen bij Leningvisie >

Freo

5.0% rente Geld lenen bij Freo >

Directa

5,2% rente Geld lenen bij Directa >

Afab

5,2% rente Geld lenen bij Afab >

Copyright 2011 - 2012 Direct geld lenen | Contact