Geld lenen kost geldFlitskrediet

Een Flitskrediet is een krediet die het mogelijk maakt om snel en zonder BKR toetsing een klein bedrag te lenen. Welk bedrag u kunt lenen is afhankelijk van de aanbieder van het krediet. Er zijn kredietverstrekkers die er voor kiezen om een Flitskrediet te verstrekken tot een bedrag van 750 euro terwijl andere kredietverstrekkers de mogelijkheid bieden om een Flitskrediet af te sluiten tot een bedrag van 1000 euro. Welk bedrag u ook wenst te lenen, u dient er zich ten allen tijde van bewust te zijn dat er op het door u geleende bedrag steeds een kost wordt aangerekend van 20% of meer. De beperkte looptijd zorgt er voor dat het Flitskrediet ook door veel mensen niet op tijd terug kan worden betaald, zorg er dus voor dat u dit bedrag wel op tijd kunt terug betalen.

Cashbob biedt flitskredieten aan, u kunt direct € 750 lenen, binnen 10 minuten staat dit bedrag op uw rekening. Meer informatie over Cashbob >

Het grootste gevaar aan een Flitskrediet zit hem in het feit dat een dergelijk krediet slechts kan afgesloten worden voor de periode van bijvoorbeeld 30 dagen. Dit wil zeggen dat u binnen de 30 dagen zowel het door u geleende bedrag als de kosten dient terug te betalen. Wanneer u dan een mini krediet heeft afgesloten voor een bedrag van 1000 euro wil dat zeggen dat u niet minder dan 1200 euro terug dient te betalen, en dat op minder dan één maand tijd!

De kost op een Flitskrediet wordt niet in rekening gebracht door middel van rente, maar door middel van een zogenaamde opstartkost. De reden waarom men hiervoor heeft gekozen is in principe vrij eenvoudig. De beperkte looptijd van de overeenkomst zorgt er voor dat de financiële instelling op zo'n kort mogelijke periode dient te proberen om winst te maken, en dat kan niet door middel van rente. Het toepassen van zogenaamde woekerrentes is immers bij wet verboden. Daarnaast moeten we ook onder ogen durven zien dat het kredietbureau met het verstrekken van een mini krediet steeds een bepaald risico loopt, en ook dat risico dient ingedekt te worden.

Omwille van bovenstaande redenen doet u er steeds goed aan om goed na te denken of u wel in staat zal zijn om het krediet op tijd af te betalen, en of u het geld dat u wil gaan lenen wel echt nodig heeft.

 

Leningen vergelijken

Vergelijk de voordeligste leningen op internet
met de laagste rente percentages.

DFS

4,8% rente Geld lenen bij DFS >

4,8% rente Geld lenen bij Leningvisie >

Freo

5.0% rente Geld lenen bij Freo >

Directa

5,2% rente Geld lenen bij Directa >

Afab

5,2% rente Geld lenen bij Afab >

Copyright 2011 - 2012 Direct geld lenen | Contact