Geld lenen kost geldvrijdag, 10 februari 2012 14:03

Welke provincies bieden veel banen aan?

Het nieuws circuleert al enkele maanden in de kranten en op televisie: de werkeloosheid in Nederland is in de afgelopen maanden alleen maar toegenomen. Toch geldt dat niet voor elke provincie. In welke delen van ons land zijn de kansen op de arbeidsmarkt groter in vergelijking met overige provincies ?

Ons land lijkt verdeeld te zijn in drie stukken. In de provincies Groningen, Overijssel en Zeeland klopten veel mensen aan bij het UWV voor een uitkering, na een stevige krimp op de arbeidsmarkt in deze regio's. Deze provincies kennen de hoogste regionale werkloosheid in ons land. Zowel Groningen als Overijssel hebben sterke verbinding met Duitsland en profiteerden van de Duitse economische groei, maar door de eurocrisis kent Duitsland en dus ook deze provincies een terugval. Zeeland werd geconfronteerd met een slechte zomer, waardoor de horeca en detailhandel met regressie te maken kregen.

De provincies Flevoland en Limburg kampten met andere problemen. Met een relatief jonge bevolking kreeg Flevoland te maken met een stijging van de jeugdwerkloosheid en in Limburg vielen er veel ontslagen door inkrimping en sluiting van veel autobedrijven. Daarentegen gaat het in de Randstad, Noord-Brabant en Utrecht relatief goed. De hoge vraag naar IT- en technisch personeel zorgt voor een stabielere arbeidsmarkt en hebben deze provincies een aandeel van 79 procent in het totaal aantal vacatures op Monsterboard.nl.

 


Copyright 2011 - 2012 Direct geld lenen | Contact