Geld lenen kost geldzaterdag, 07 januari 2012 22:24

Pensioenfondsen korten op pensioenen

Door de gevolgen van de eurocrisis worden de pensioengerechtigden het eerst geraakt, omdat de pensioenfondsen er namelijk niet goed voor staan. De Nederlandsche Bank verplicht meer dan 125 pensioenfondsen om hun financiƫle zaken op orde brengen. Hoogstwaarschijnlijk doen ze dat door de pensioenuitkeringen te verlagen. Het gevolg is dat de pensioenfondsen zullen moeten gaan korten op de pensioenen van zo'n acht miljoen Nederlanders.

Er bestaan wel twee andere alternatieven om de pensioenen aan te vullen, namelijk door werknemers en werkgevers een extra premie te laten storten in de pensioenkas of door de uitkeringen aan gepensioneerden niet automatisch te laten meestijgen met de lonen. Toch wordt er gevreesd voor de derde optie: door regelrecht te korten op de pensioenuitkeringen. De andere twee mogelijkheden zijn al reeds benut.

Wat u als werknemer kunt doen, is of hopen dat de financiƫle situatie van het pensioenfonds over een paar jaar verbeterd zal zijn, waardoor je alsnog de traditionele toezegging van zeventig procent van je loon als pensioen zult ontvangen. Of u moet de korting accepteren en zorgen dat u zelf een extra centje opzij zet middels andere alternatieven. Als pensioenfondsen gaan korten op de uitkeringen, moeten werknemers dus net zo goed opletten als de ouderen.

 

 


Copyright 2011 - 2012 Direct geld lenen | Contact