Geld lenen kost geldmaandag, 26 december 2011 12:21

Achmea neemt Independer over

Binnenkort neemt verzekeraar Achmea de vergelijkingssite Independer over. Deze site vergelijkt onder andere zorgverzekeraars. Veel mensen vragen zich of in hoeverre Independer nu zijn onafhankelijke positie kan behouden. Het is alsof de slager zijn eigen vlees gaat keuren.

Toch beweren de twee bedrijven juist samen te gaan omdat ze het vertrouwen van de consumenten in verzekeringen willen herstellen. Achmea neemt een belang van 77 procent in Independer, terwijl de oprichters en het management van de vergelijkingssite 23 procent van de aandelen behouden. Zowel Achmea als Independer benadrukken dat de financiële vergelijker zijn volledige onafhankelijke positie blijft behouden. Hun officiële verklaring luidt dan ook: "De positie van Independer.nl als objectieve vergelijkingssite voor consumenten blijft gegarandeerd. Alle verzekeraars behouden gelijke kansen in de vergelijking."

Achmea is één van de grootste zorg- en schadeverzekeraars in Nederland. Het bedrijf werkt onder meer samen met verzekeraars FBTO, Centraal Beheer, Agis, het Zilveren Kruis en Avéro.
Independer.nl zag het levenslicht elf jaar geleden, en begon als online initiatief om als zelfstandig tussenpersoon en financieel adviseur consumenten te informeren. Inmiddels is het bedrijf in tien jaar uitgegroeid tot de grootste vergelijkingssite op hun gebied met zo'n 6 miljoen bezoekers per jaar en meer dan honderdvijftig medewerkers.

 

 


Copyright 2011 - 2012 Direct geld lenen | Contact