Geld lenen kost geldmaandag, 05 december 2011 19:10

Betere economische tijden voor veel provincies

We worden telkens door de media geconfronteerd met de economische crisis. Maar er is ook goed nieuws. Deze week bracht het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de cijfers naar voren over de economische positie van ons eigen land en dan met name per provincie. Na een forse krimp in de afgelopen jaren, hebben de meeste provincies dit jaar eindelijk een economische groei doorgemaakt. Vooral in Noord-Holland en Noord-Brabant was er sprake van een duidelijk herstel.

Vorig jaar groeide de economie van Noord-Holland al met bijna twee procent. Dat kwam vooral door de vooruitgang van de groothandel die sterk vertegenwoordigd is in Amsterdam. In Noord-Brabant gaf de industrie een grote boost, waardoor de economie zo’n ruim drie procent groeide.

De provincies in ons land die achterbleven zijn vooral Friesland en Utrecht. Friesland had de laagste economische groei met 0,8 procent. De bouwnijverheid die hier goed vertegenwoordigd is heeft de afgelopen jaren grote tegenslagen gehad. De provincie Utrecht bleef achter met 0,9 procent. Dit is vooral te wijten aan het feit dat deze provincie enorm afhankelijk is van de zakelijke dienstverlening. Deze bedrijfstak kampte al in 2010 met krimp. In de grote steden als Rotterdam en Den Haag is er sprake van economisch herstel, maar dan met een bescheiden toename.

 

 


Copyright 2011 - 2012 Direct geld lenen | Contact