Geld lenen kost geldmaandag, 14 november 2011 13:08

ING schrapt tweeduizend banen

De Nederlandse afdeling van de ING gaat de komende tijd een groot aantal medewerkers teleurstellen. Om de financiële crisis te beteugelen voelt de bank zich genoodzaakt zo’n tweeduizend voltijdbanen te schrappen. Ook zevenhonderd externe banen moeten er aan geloven. Een woordvoerder van de ING legt de op het oog drastische maatregel uit: ‘De economisch-financiële omgeving is duidelijk verslechterd. Er is minder vraag naar bepaalde producten, zoals bijvoorbeeld hypotheken.’ De ING voert verder de strengere regels die de bankensector zijn opgelegd aan. Hierdoor moet er nog extra op de kosten worden gelet om niet in de problemen te komen.

De banen die zullen verdwijnen bevinden zich voornamelijk op de administratieafdelingen van de ING. De bank wil het reorganisatieproject aan het einde van 2013 afronden. Vanaf dan wordt een jaarlijkse kostenbesparing van rond de driehonderd miljoen euro verwacht.
Op de aangekondigde ontslagen volgde al een golf van geschokte reacties. Volgens vakbond CNV zou het gaan om 1700 gedwongen ontslagen, maar de ING bestrijdt dit. ‘Wij hebben een sociaal plan en we zullen zoveel mogelijk proberen om mensen te begeleiden van werk naar werk. Het is goed mogelijk dat er elders binnen de organisatie wel werk is’, maakte de bank kenbaar bij monde van een woordvoerder.

 

 


Copyright 2011 - 2012 Direct geld lenen | Contact