Geld lenen kost geldvrijdag, 21 oktober 2011 14:17

Hondenbelasting volgend jaar fors omhoog

Leiden - Hondenbezitters zullen in 2012 extra in hun buidel moeten tasten, want de hondenbelasting gaat volgend jaar flink omhoog. Dit omdat meerdere gemeenten hun begroting sluitend moeten krijgen.

De verhoging is niet in elke gemeente even hoog, maar in Rhenen bijvoorbeeld wordt de hondentaks zelfs verdubbeld. Dagblad De Telegraaf noemt deze belastingverhoging van de hond als huisdier ‘het uitmelken van de melkkoe’. In een artikel in deze krant geeft VVD-wethouder Van den Berg toe dat de gemeente Rhenen behoorlijk geld tekort komt en dat daar hondenbezitters de dupe van zijn. “Er is altijd iemand die het nadeel van bezuinigingen moet ondervinden”, aldus Van den Berg. De belasting in deze gemeente stijgt volgend jaar van 54 euro naar 110 euro.

Ook in West-Brabant worden de taksen verhoogd, volgens de gemeente komt dit niet doordat hun huishoudboekje niet op orde is, maar door de hoge kosten voor het opruimen van de hondenpoep op straat. De aangekondigde verhoogde kostenpost zorgt voor veel boze hondenbezitters. Als u dus geld wilt besparen, is het wellicht een overweging waard om een kat als huisdier te nemen.

 

 


Copyright 2011 - 2012 Direct geld lenen | Contact