Geld lenen kost gelddonderdag, 25 augustus 2011 12:31

Studenten lenen meer voor een luxe en relaxed leven

Leiden -  Een nieuwe Ipod, op wintersport, een paar keer per week naar de kroeg of  mooie kleren. Terwijl het consumentenvertrouwen steeds meer afneemt, lenen studenten juist  steeds meer om weelderig te kunnen leven.

Een kwart van alle studenten in Nederland heeft een lening met een gemiddelde studieschuld van vijftienduizend euro. "Ik ben nu jong en moet kunnen feesten zolang ik nog kan, bovendien heb op dit moment een mobieltje nodig en ik ben ook nodig toe aan de skivakantie die ik onlangs geboekt heb", legt tweedejaars PABO-student Floortje Koster uit. "Ik wil nu luxe kunnen leven en niet wachten tot later." De studente heeft momenteel een openstaande lening van tienduizend euro en denkt, net als veel andere leerlingen, de schuld na de studie af te lossen. Velen vergeten daarbij dat de rente ook oploopt.

De gemiddelde studieschuld is sinds 2004 met ruim 80 procent gestegen en het Nibud denkt dat de stijging ook de komende jaren zal doorzetten. Ook de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) maakt zich zorgen over het leengedrag van studenten. Specifiek onderzoek naar de reden van leningen van studenten is nog niet gedaan, maar de meest gehoorde reden is een 'luxe en relaxed leven'. De nieuwe generatie studenten zijn dus echte levensgenieters en gaan gemakkelijk leningen aan.

 


Copyright 2011 - 2012 Direct geld lenen | Contact