Geld lenen kost geldzondag, 21 augustus 2011 12:56

Nederlands consumentenvertrouwen loopt deuk op

LEIDEN- Crisis, hoge inflatie, kelderende aandelenkoersen en Europese landen met hoge schulden. Al dit slecht nieuws heeft grote invloed op de Nederlandse bevolking, blijkt uit recent onderzoek van het CBS. ‘Consumenten waren in augustus erg pessimistisch over het economisch klimaat’, aldus het statistiekenbureau.

Het slechte nieuws van de laatste tijd heeft er flink in gehakt bij de consument. Mensen reageren op nieuwsberichten over recessie en dalende beurzen en zijn bang voor hun economische toekomst. Toch voelen velen op dit moment de recessie niet echt meteen in hun eigen portemonnee. Ze kopen nog wel gewoon spullen en de meeste mensen hebben nog gewoon een baan, maar consumenten hebben minder koopkracht en het niveau van koopbereid is laag.

Dat de werkeloosheid in Nederland ook nog eens de verkeerde kant op gaat, geeft de consument eveneens minder vertrouwen. Voor het eerst dit jaar is de werkeloosheid gestegen tot boven de 400.000 mensen. Een schril contrast met vorig jaar, toen daalde juist de werkeloosheid in ons land. Veel bedrijven hebben hinder van de afzwakkende economische wereldhandel. Vooral exportbedrijven merken dat duidelijk. De productie loopt in veel bedrijven terug en daardoor is er minder vraag naar personeel. Daarnaast is de inflatie hoog en de loonstijgingen houden dat niet bij.

 


Copyright 2011 - 2012 Direct geld lenen | Contact