Geld lenen kost gelddinsdag, 08 november 2011 13:14

 

De verschillende soorten leningen

Geld lenen kan op veel manieren, maar welke soorten leningen zijn er eigenlijk? En wat zijn de verschillen? De meest voorkomende leningen voor u op een rijtje.

Als u snel iets (online) wilt kopen, is de creditcard vaak een oplossing. Later kunt u dan het geleend bedrag terugbetalen, vaak gaat dit in termijnen of lost u naar eigen vermogen af, wanneer u bijvoorbeeld een centje extra over heeft. Wel betaalt u gemiddeld een hogere rente dan als u een lening afsluit bij de bank. Heeft u iets leuks in het warenhuis gezien of in de catalogus van een postorderbedrijf, maar niet genoeg op zak of op uw bankrekening? Dan bieden deze winkels vaak de mogelijkheid om het product te kopen op afbetaling. En in sommige gevallen bieden ze zelfs een krediet. Houdt u rekening met de hoge rente die deze winkels hanteren, dat is vaak de maximum hoogte.

Een andere variant is een doorlopend krediet waarbij u steeds geld kunt lenen tot aan een maximaal bedrag. Als dit bedrag eenmaal is afgelost, kunt u weer opnieuw geld opnemen tot aan uw limiet. Het voordeel is dat er een relatief lage aan dit soort leningen vasthangt. Een alternatief is een persoonlijke lening, daarbij weet u vooraf precies hoe hoog de rente is en wat de looptijd is voor de aflossing. Natuurlijk kunt u ook op uw bankrekening rood staan, als u binnen kort termijn de som kunt aflossen.

 

 


Copyright 2011 - 2012 Direct geld lenen | Contact