Geld lenen kost geldzondag, 25 september 2011 14:10

Wat zijn de gevolgen voor u als Griekenland failliet gaat?

Griekenland is volop in het nieuws, gaat het land failliet of niet? Wat zou dat betekenen voor onze portemonnee? Het is lastig te voorspellen wat er gaat gebeuren als Griekenland kopje onder gaat. Toch zijn er wel enkele aspecten waar we u uitzicht op kunnen bieden. Allereerst is de kans zeer groot dat u straks meer belasting gaat betalen. Nederland zal een compensatie moeten vinden voor het verlies dat we zullen gaan lijden voor de obligaties die in het land zijn gestoken. Bovendien zal de regering geld moeten gaan stoppen in het Europese noodfonds.

Ook de Nederlandse banken zullen het gaan voelen in hun balans, maar niet zo erg als de Duitse en Franse banken, die hebben veel meer in Griekenland geïnvesteerd dan wij. Maakt u zich zorgen over de mogelijkheid dat uw spaargeld weg is, als uw bank toch failliet zou gaan? Check dan of uw bank een Nederlandse bankvergunning heeft, bij deze banken is er tot 100.000 euro per persoon gegarandeerd via het depositogarantiestelsel.

Een ander aspect is dat de beleggingen van de pensioenfondsen minder waard zullen worden, vanwege een lage rente. Maar goed nieuws voor de reisliefhebbers; we kunnen ons wellicht wel heugen op een goedkope vakantie naar het land van de Souvlaki en kapotte borden.

 

 


Copyright 2011 - 2012 Direct geld lenen | Contact