Geld lenen kost geldzaterdag, 17 september 2011 14:14

Chinezen en creditcards

Het is opmerkelijk om te weten dat bepaalde financiƫle zaken, die voor ons Nederlanders heel gewoon en gebruikelijk zijn, helemaal niet als zo gewoon worden beschouwd aan de andere kant van de wereld. Neem nu een creditcard bijvoorbeeld. Of producten, etentjes en hotelovernachtingen met deze kredietkaart betalen. In Nederland de normaalste zaak van de wereld, maar in China wordt daar heel anders over gedacht.

Chinezen hebben helemaal geen interesse in een creditcard. Geld lenen is in hun ogen eigenlijk helemaal geen optie. Zij besteden doorgaans alleen het geld dat ze daadwerkelijk in hun handen hebben. En de Chinezen die wel een creditcard hebben en deze gebruiken, betalen vrijwel meteen hun gekochte goederen af voordat er rente over betaald moet worden. Daardoor krijgen creditcardmaatschappijen maar moeilijk voet aan de grond in China.

Dat in tegenstelling tot Europa en Amerika, waar alweer iets meer dan een halve eeuw geleden de creditcard werd gelanceerd en deze sindsdien alleen maar populairder is geworden. In Nederland hebben ongeveer zo'n veertig procent van alle inwoners een creditcard op zak, terwijl dat in China nog slechts zo'n vijf procent is. Toch zien veel buitenlandse banken in de toekomst wel potentie in de Chinese markt. Met zijn vele inwoners en fikse economische groei is China natuurlijk een geweldige markt in opkomst. Maar dan moet de Chinese cultuur natuurlijk wel eerst de Amerikaanse spirit zien te krijgen.

 


Copyright 2011 - 2012 Direct geld lenen | Contact